Rehabilitació de La Barraca d'en Xicola

Header image
Video ansehen
Fertiggestellt am 08 / 01 / 2016
Gefördert!
Empfangen
€ 6.904
Minimum
€ 6.050
Optimum
€ 15.500
68 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 15

  Crèdits

  Farem un vídeo resum dels treballs realitzats i anomenarem els col·laboradors que han fet possible aquest viatge. El vídeo es penjarà a la nostra web i al facebook.

  > 32 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 50

  Samarreta del projecte

  Samarreta dissenyada pels xiquets i xiquetes del projecte. + reconeixement en el vídeo.

  > 06 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 100

  Caixa de Fusta Decorativa

  Un dels regals que ens hem trobat a l'interior de la casa són unes quantes caixes de fusta per a les pomes que es recollien de les 2Ha de terreny. Són unes caixes que poden servir per guardar-hi coses, per traslladar coses, decoratives com a estanteríes,... Amb els nens i nenes del projecte les restaurarem i les deixarem precioses per usar-les a l'espai i regalar-les a col·laborador@s. + reconeixement en el vídeo.

  > 08 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 150

  CD/DVD amb material didàctic sobre pedagogia i bioconstrucció

  CD's amb material didàctic. Tant de pedagogia com de bioconstrucció. + reconeixement en el vídeo.

  > 01 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 250

  Plaça per a la participació en un taller de bioconstrucció

  Oferim la possibilitat d'assistir gratuïtament a un taller dels que es faran a l'espai d'alguna de les tècniques de bioconstrucció: construcció d'un vàter sec, construcció de coberta verda, construcció d'una petita casa amb bales de palla, construcció d'estufa de fang d'inèrcia tèrmica, adaptació de l'espai exterior amb criteris de permacultura. + reconeixement en el vídeo.

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 350

  Plaça per a la participació en un taller de bioconstrucció + massatge terapèutic

  Assistència gratuïta a un taller de bioconstrucció i oferiment d'un massatge terapèutic realitzat per una professional. + reconeixement en el vídeo.

  > 00 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Rehabilitació energètica i amb criteri de bioconstrucció del nou espai de l'Associació Familiar l'Oreneta per ampliació del projecte

Bedarf Material Minimum Optimum
Repàs de la coberta existent per l'exterior
Compra de materials com morter i teules.
€ 250
Sostre interior. Construcció del fals sostre i aïllament.
Cargols, aïllament tèrmic amb cel·lulosa, panells OSB de 10mm i llistons.
€ 1.300
Aïllament de murs. Construcció de contraparet i aïllament.
Materials.
€ 2.000
Construcció trencaaigües i marxapeus
Compra de taulells.
€ 150
Paviment interior
Compra de l'aïllament de suro i de la tarima de fusta.
€ 500
SANEJAMENTS
Compra de materials per a la construcció de piques per l'accés a l'aigua a dins de la casa.
€ 200
Arrebossat de pasta de calç interior
Compra de materials.
€ 300
Construcció d'un bany sec exterior
Construcció de parets amb palets, canyes i fang. Compra i/o reciclatge de materials.
€ 250
Fusteria exterior.
Compra i muntatge de premarcs i fusteria.
€ 2.450
Instal·lació elèctrica
Compra de materials.
€ 1.150
Construcció de bany interior
Compra de tabics, sanitaris, desaigües, fosa sèptica, etc.
€ 2.150
Reforma de la cuina
Compra de material.
€ 850
Construcció d’una estufa de massa tèrmica amb terra
Estufes i condutes.
€ 500
Rehabilitació de la porxada per a donar-li ús
Construcció de parets amb bales de palla i fang i coberta verda. Compra de bales de palla, argila, pneumàtics, blocs de formigó, fusta i làmina impermeabilitzant.
€ 950
Compra i muntatge d'estufes per la calefacció
Estufes i conductes.
€ 700
Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Honoraris, impostos i altres despeses
Projecte d'obra menor, arquitecte, cèdul·la d'habitabilitat i certificació energètica, impostos i varis.
€ 500
Sostre interior. Construcció del fals sostre i aïllament.
Mà d'obra professional.
€ 150
Aïllament de murs. Construcció de contraparet i aillament.
Mà d'obra professional.
€ 200
Arrebossat de pasta de calç interior
Mà d'obra professional.
€ 250
Construcció d'un bany sec exterior
Ajut professional.
€ 300
Construcció d’una estufa de massa tèrmica amb terra
Ajut professional.
€ 400
Gesamt € 6.050 € 15.500
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

Hem trobat una petita masia al costat del poble, a la muntanya i al costat del riu. Una masia sense vida des de fa anys i a la que tenim ganes de donar-li llum amb les famílies del projecte.

Aquest nou espai, a part de les trobades familiars, ens permetrà realitzar cursos, tallers i trobades al voltant del món de l'acompanyament respectuós i tècniques de bioconstrucció, obertes al públic en general.

La reforma està pensada utilitzant tècniques de bioconstrucció i materials naturals, orgànics, reciclats i reciclables.

Tot això serà coordinat per alguns membres de la Xarxa de Construcció amb Palla (www.casasdepaja.org), de la plataforma d’arquitectes Casapasiva.es (www.casapasiva.es) i de la associació Terram (www.educaterram.com).

En el terreny on es situa la casa, hi tenim programat un replantejament general de l'ús i les zones amb criteri de permacultura. Per això comptarem amb l’ajuda d'alguns permacultors de la zona (www.permacultura-es.org).

Necessitem finançament per als materials i per a contractar professionals per a algunes partides específiques. Les famílies participants del projecte hi posem les nostres mans, il·lusió, molta voluntat i ganes.

Hauptmerkmale

Desprès de netejar a fons l'espai, farem ús de pasta de calç per arrebossar els murs antics de pedres; posarem fusteria, en part, nova amb vidres amb cambra d’aire i, en part, reciclada i adequada per nosaltres; construirem una estufa de massa tèrmica amb terra i farem passar l'aire calent cap a un banc, també de terra i pedres, adossat a la paret nord; posarem aïllament de suro granular en el paviment i un encadellat de taulers de fustes, allisat i que tractarem amb oli de llinassa.

En la part de dalt també hi posarem fusteria nova; construirem contra parets de fusta a l'interior al voltant de tot el perímetre, deixant una cambra d’aire que omplirem amb cel·lulosa; també farem un fals sostre i a dins li posarem un aïllament natural (cel·lulosa o palla); haurem de repassar tota la teulada i canviar les teules trencades; en un futur volem canalitzar tota l’aigua de pluja per poder-la reciclar.

Rehabilitarem el porxo tancant-lo amb bales de palla amb la tècnica del draping (entapissar el mur existent) per una banda i del postes i bigues per un altra que arrebossarem amb fang; farem un coberta vegetal. També tenim prevista la construcció d’una latrina seca, reciclant palets i pneumàtics i tancant amb canyes i fang.

2-img-0471.jpg

Warum das wichtig ist

L’Oreneta és un projecte familiar nascut de l’interès de tres ànimes quan eren al ventre de les seves mares. Allí connectades amb la vida, amb l’impuls del millor pels nostres fills i filles, i amb moltes hores de consciència, diàlegs, escoltes i treball s’ha anat construint un projecte que va arrencar al 2008.

Ens adrecem a persones sensibles i/o vinculades a l'acompanyament respectuós dels infants, seguint els ritmes dels seus propis processos evolutius.

Ens adrecem a famílies amb infants de 2 a 12 anys amb ganes de d'acompanyar els processos vitals i d'aprenentatges dels seus fills d'una manera curosa i respectuosa.

I ens adrecem a persones amb ganes de sumar en un projecte per a infants i per a adults.

l-oreneta-9185.jpg l-oreneta-1924.jpg 4-la-riera.jpg

Ziele der Crowdfunding Kampagne

Tot i que estem reciclant materials per abaratir costos i ser sostenibles amb l'entorn, l'objectiu és recollir finançament per als materials i per a contractar professionals per a algunes partides específiques. Les famílies de l'associació hi posem les nostres mans, il·lusió, molta voluntat i ganes.

També farem camps de treball on hi participarant persones properes a la comunitat.

Volem acondicionar l'espai per a poder fer activitats en el nostre propi espai. Fins a data d'avui, l'Ajuntament d'Arbúcies ens ha donat suport possibilitant-nos un espai per a poder portar a terme mínimament les nostres activitats. Amb la bona nova del nou espai, per aquest proper curs 2015-2016 hem planificat les següents activitats:

 • Tallers de bioconstrucció.
 • Natura i Aprenentatge. Activitat adreçada a nens i nenes de 5 a 12 anys. Aquesta proposta està subvencionada per l'Ajuntament d'Arbúcies.
 • Trobades Pedagògiques: Com acompanyem els infants dels 3 als 12 anys. Activitat adreçada a adults en contacte amb infants de 3 a 12 anys. Aquesta proposta està subvencionada per l'Ajuntament d'Arbúcies. Seran 8 temes específics a càrrec de diferents professionals, expertes en el camp de l’acompanyament respectuós.
  1 - Per què educar des del respecte i la llibertat
  2 - Etapes evolutives dels infants
  3 - Alimentació
  4 - Acompanyament emocional
  5 - Llibertat i límits
  6 - Conflictes
  7 - Sexualitat
  8 - Processos d’adaptació
img-3117-copia.jpg img-3176-copia-copy.jpg

Team und Erfahrung

Com a grup de famílies, comencem el 7è any de treball amb els xiquets i les famílies.

I de cara al projecte de rehabilitació, disposem en el projecte d'un arquitecte especialitzat en les tècniques de bioconstrucció que ens aporta l'expertise i els contactes necessaris per a tirar endavant amb la proposta.

I comptem amb les famílies que col·laborem amb les tasques necessàries a realitzar en el nou espai.

L'Ajuntament d'Arbúcies ens subvenciona per a portar a terme dos projectes pel curs vinent. Un adreçat a adults i l'altre adreçat a infants.

La Red de Construcción con Paja (www.casasdepaja.org) ens donen suport per a la difusió de la campanya de crowdfunding i dels tallers que puguem realitzar sobre bioconstrucció.

Casa Pasiva (www.casapasiva.es) ens donen suport per a la difusió de la campanya de crowdfunding i dels tallers que puguem realitzar sobre bioconstrucció.

Educa Terram (www.educaterram.com) vindran a col·laborar amb nosaltres per a la construcció del vàter sec, aprofitant aquesta construcció per a realitzar un taller de bioconstrucció.

Permacultura (www.permacultura-es.org) ens donen suport per a la difusió de la campanya de crowdfunding i dels tallers que puguem realitzar sobre bioconstrucció i permacultura.

Xarxa d'Educació Lliure (XELL) (www.educaciolliure.org). Aprofitarem la participació del nostre projecte dins d'aquesta plataforma de projectes d'educació lliure per a fer difusió de la campanya del crowdfunding.

Xarxa de Projectes d'Educació Lliure de les Comarques Gironines. Aprofitarem la participacio del nostre projecte dins d'aquesta plataforma de projectes d'educació lliure en el nostre territori per a fer difusió de la campanya de crowdfunding.

LUDUS. Directori de pedagogies alternatives (www.ludus.org). Com a col·laboradors de LUDUS, aprofitarem la nostra presència en aquest directori per a la divulgació del projecte i de la campanya de crowdfunding.

Aluminis Sant Celoni (www.aluminisantceloni.com). Ens han obert les portes per a reciclar portes i finestres.

1-15092014832.jpg 1-el-montseny.jpg

Gesellschaftliches Engagement