Header image
Video ansehen
 • Unterstützend € 10

  No estem soles

  Agraïment al web

  > 09 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 20

  Et pot passar a tu

  Agraïment al web i samarreta

  > 19 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 30

  No vull marxar de casa

  Agraïment al web, samarreta i subscripció d'un any a la revista La Veu del Carrer

  > 18 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 50

  Stop Desnonaments Invisibles

  Agraïment al web, subscripció d'un any a la revista La Veu del Carrer i visita personalitzada a Alencop

  > 15 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 100

  Una mudança, una protesta

  Agraïment al web, subscripció d'un any a la revista La Veu del Carrer i taller de manteniment i recuperació d'ordinadors

  > 04 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 150

  No ens fareu fora

  Agraïment al web, subscripció d'un any a la revista La Veu del Carrer i ruta guiada de lluites veïnals als barris més afectats per la gentrificació

  > 02 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 300

  Gent sense casa i cases sense gent

  Agraïment al web, subscripció d'un any a la revista La Veu del Carrer, ruta guiada de lluites veïnals als barris més afectats per la gentrificació i val descompte de 20 € que podràs utilitzar a la botiga d'Alencop d'articles de segona mà i reparats.

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 500

  Pel dret social a l'habitatge!

  Agraïment al web, suport solidari

  > 00 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Visibilitzem la gent que marxa per culpa de l'especulació. Convertim les mudances en cercaviles de protesta!

Bedarf Infrastruktur Minimum Optimum
Pàgina web
Creació d'una pàgina web col·laborativa on poder gestionar i seguir les actuacions que es realitzin en el projecte.
€ 1.500
Lloguer camió i personal
En aquells casos en que els veïns no aconsegueixin els mitjans necessaris per realitzar la mudança s'ha arribat a un acord amb la cooperativa d'iniciativa social Alencop per disposar de la seva furgoneta de grans dimensions i el seu personal a un cost molt competitiu.
€ 3.500
Equip de megafonia
Aquest equip s'utilitzarà per dinamitzar els actes al carrer que es realitzin.
€ 500
Bedarf Material Minimum Optimum
Material per a performance
Adquisició de material per la dinamització i informació de les actuacions que es realitzin (cartells, tríptics, pancartes, material de difusió, pancartes..)
€ 3.000
Pancartes
Pancartes per posar en els balcons per visibilitzar la campanya
€ 1.500
Samarretes
Samarretes amb el logo de "Mudances de protestes" pels qui realitzin la mudança
€ 700
Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Gestió de xarxes socials
Coordinació i actualització de les xarxes socials on participi el projecte.
€ 1.000
Gesamt € 8.000 € 11.700
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

Transformem la resignació en protesta!
Els barris de Barcelona s’estan buidant de veïns de forma silenciosa. Aquests desnonaments invisibles són conseqüència en gran part de la finalització de 44.000 contractes de lloguer que es preveu que hi haurà en dos anys i de l'abusiu augment dels preus (un 20% de mitjana). Cal lluitar per visibilitzar aquesta greu situació i revertir-la. Si després d'haver resistit a marxar no podem evitar que ens facin fora, almenys que ningú ho faci amb el cap cot! Convertim les mudances en cercaviles de protesta.

Les mudances són enutjoses i cares. Les volem convertir en una acció de suport mutu i comunitari on el barri podrà mostrar la seva solidaritat. Alhora, volem que siguin expressió de la indignació. Per això, farem les mudances en format de cercavila amb pancartes i megafonia que, de manera original i creativa, porti els paquets amb rètols contra l'especulació i la gentrificació pel carrer juntament amb un camió de transport ben decorat també per a l'ocasió. Que tot el barri vegi el què està passant!

També crearem una web per posar en contacte la gent que ha de fer la mudança amb la gent disposada a ajudar-los. Els afectats comptaran amb el suport de la Cooperativa Alencop (formada per persones que es dedicaven a la recollida de ferralla), que posarà al seu abast la infraestructura necessària per fer viable el trasllat (camió i recursos humans) quan el suport veïnal no sigui el suficient.

Necessitem la vostra aportació econòmica per a fer viable el projecte Mudances de Protesta. Hem de fer visible una injustícia fins ara invisible. Transformem la resignació en protesta!

Hauptmerkmale

 1. Convertir un drama personal, marxar de casa, en una expressió pública d'un malestar social. Que els afectats se sentin acompanyats per la comunitat. Treure de l'esfera privada aquest problema de consciència social. Donar dignitat a qui marxa, que no és per ser pobre, sinó perquè aquesta societat no garanteix el dret a l'habitatge.
 2. Activar la solidaritat i el suport mutu entre la gent del barri. Més enllà de les proclames ideològiques contra la gentrificació, les associacions i col·lectius dels barris tindran al davant persones i famílies concretes a les quals fer costat. La defensa dels barris és la defensa de la seva gent. Mudances de protesta crea llaços veïnals i complicitats comunitàries, i reforça la identitat d'uns barris que no poden estar aturats mirant el que està passant.
 3. La plasmació de la forma de les mudances sempre serà personalitzada. La implicació dels propis afectats i els nexes de suport mutu locals que es puguin teixir s'expressaran en diferents formes plàstiques originals i creatives en cada cas. Tindran a la seva disposició el material gràfic necessari (pancartes, cartells, fulls de denúncia...) que serà possible imprimir gràcies a aquesta campanya de goteo.
 4. "Mudances de protesta" en un marc de mobilització. La Favb (Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona), conjuntament amb altres col·lectius com el Sindicat de llogaters, la plataforma Barcelona no està en venda i la PAH fan tot el possible perquè la gent resisteixi a aquesta perversa dinàmica. Cal canviar la LAU i, per això, cal mobilitzar-se. I per mobilitzar-se cal agafar consciència i per agafar consciència s'ha de treure a la llum pública els milers de casos que, avui en dia, no poden renovar els seus contractes de lloguer. "Mudances de protesta" visibilitza i reforça dinàmiques col·lectives per fer front a tanta especulació.
 5. En la mesura que sigui necessari, les mudances de protestes tindran el suport de la infraestructura de la Cooperativa de l'Econòmica Social i Solidària Alencoop. Ella proveirà dels mitjans de transport i els recursos humans necessaris quan el suport mutu de la xarxa dels barris no sigui suficient. És un servei que donarà suport subsidiari a les dinàmiques socials.
 6. Hi haurà una web que serà un espai de trobada, de contacte entre afectats, activistes, col·lectius i associacions. Des d'aquesta web es farà difusió de totes les mudances previstes. Tot amb llicències lliures. En aquest sentit, les xarxes socials seran molt importants.
 7. La Favb amb la col·laboració d'Alencoop, serà el nexe que garantirà la infraestructura i coordinació d'aquest projecte.
texte-imag.jpg

Warum das wichtig ist

No hi ha manera millor d'expressar el rebuig a la creixent mercantilització de l'habitatge que la participació activa dels propis afectats i l'activació de les xarxes comunitàries de suport. Posar el segell reivindicatiu en la tasca de la mudança és una crida a l'ànima solidària del veïnat, una interpel·lació pública a la societat i un empoderament dels actors que lluiten contra la gentrificació.

Team und Erfahrung

Des de la mítica Coordinadora de Llogaters dels anys 80 fins a l'actual camapanya "Ni de casa, ni del barri, ens faran fora", la Favb (Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) porta més de 40 anys dinamitzant els barris i acumulant experiència en la lluita per la millora de les condicions de l'entorn. Amb la voluntat de canviar el marc legislatiu, la Favb treballa en xarxa amb el Sindicat de Llogaters, la PAH, i altres agents i col·lectius sensibilitzats als quals invita a sumar-se en les dinàmiques de "Mudances de protesta".

La cooperativa Alencop SCCL és una cooperativa que es va crear al juny del 2015 per donar resposta a un problema de recollida i tractament de residus en els entorns urbans i per garantir unes condicions de treball i vida dignes d'un col·lectiu en situació de vulnerabilitat com és el dels treballadors sense papers d'origen subsaharià. Al llarg d'aquests anys de funcionament hem diversificat els serveis que prestem, ara també estem participant al Banc del Moviment fent la logística de recollida i entrega de material ortopèdic, estem realitzant serveis de paqueteria ecològica i amb camió, així com serveis de transports de material, instalacions,... Som 26 socis i socies treballadors, i un equip tècnic de 7 professionals. Disposem de 3 tricicles elèctrics amb capacitat de 250kg i un camió de 3500kg.

alencop-1.jpg facb-1.jpg

Gesellschaftliches Engagement

Sustainable Development Goals

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.