Unterstützend € 5
AGRAÏMENT
A la plataforma web que farem, el teu nom hi serà present i rebràs una invitació per a dues persones per a la presentació dels resultats del projecte.
> 10 Kofinanzierer
Unterstützend € 15
GALETA DOLÇA (60 Kumes)
Figurarà el teu nom a la plataforma web, rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte i a més, et correspondran 4 galetes de mantega, personalitzades per a la festivitat que tu desitgis.
> 12 Kofinanzierer
Unterstützend € 20
SANT JORDI (90 KUMES)
Figurarà el teu nom a la plataforma web, rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte i a més, farem arribar de manera anònima, a la persona que tu desitgis, 3 roses de llaminadures, amb la dedicatòria que tu ens facis.
> 14 Kofinanzierer
Unterstützend € 25
ANTIMOSQUITS (120 KUMES)
Figurarà el teu nom a la plataforma web, rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte i a més,et construirem una caixa niu per a ratpenats. En cas que facin colònia a la teva façana, tindràs casa teva lliure de mosquits.
> 14 Kofinanzierer
Unterstützend € 30
CALÇOTADA (150 Kumes)
Figurarà el teu nom a la plataforma web, rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte i a més, et farem arribar dues entrades per a la calçotada del dia de les portes obertes de l'Institut. Què millor que compartir amb nosaltres un magnífic àpat de calçots, produïts i cuinats per la cooperativa.
> 36 Kofinanzierer
Unterstützend € 35
210 KUMES
A la nostra moneda social 6 Kumes equivalen a 1€, si esculls aquesta recompensa rebràs l'equivalent a 35€ en kumes per convertir-los en les recompenses materials on hi indiquem el valor en Kumes.Es pot observar que hi ha una oferta aplicada. Per posar-vos un exemple, podeu rebre: 1 St. Jordi's (90 K) + 1 antimosquits (120 K) = 210 Kumes El cost d'aquestes recompenses per separat seria de 45€ També figurarà el teu nom a la plataforma web i rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte.
> 05 Kofinanzierer
Unterstützend € 60
VISITA A LA NOSTRA SEU SOCIAL
Recompensa pensada per al professional de l'educació que vulgui conèixer de primera mà i in-situ el nostre projecte. Un membre de l'equip t'atendrà durant tot un matí i podràs seguir el grup tot fent les tasques que en aquell moment duguin a terme els membres de la cooperativa. També figurarà el teu nom a la plataforma web i et donarem una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte.
> 02 Kofinanzierer
Unterstützend € 70
420 Kumes
A la nostra moneda social 6 Kumes equivalen a 1€, si esculls aquesta recompensa rebràs l'equivalent a 70€ en kumes per convertir-los en les recompenses anteriors on hi indiquem el valor en Kumes.Es pot observar que hi ha una oferta aplicada. Per posar-vos un exemple, podeu rebre: 2 galetes dolces (120 K) + 2 St. Jordi's (180 K) + 1 antimosquits (120 K) = 420 Kumes El cost d'aquestes recompenses per separat seria de 95€ També figurarà el teu nom a la plataforma web i rebràs una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte.
> 04 Kofinanzierer
Unterstützend € 100
JOGUINES BRESSOL
Figurarà el nom de l'escola bressol a la plataforma web i a més farem arribar a l'escola els treballs en fusta que prèviament pactem. Serà una cuineta realitzada amb palets o bé 4 jocs més senzills d'habilitats constructives. També rebreu dues una invitació per a dues persones per a l'acte de presentació del projecte.
> 01 Kofinanzierer
Unterstützend € 500
PROFESSIONAL
Figurarà el vostre nom a l'espai de Mecenes d'honor a la plataforma web i ens desplaçarem al vostre centre a presentar, orientar, i a apadrinar el vostre futur projecte cooperatiu. Tindreu accés a l'àrea restringida de la plataforma web, on hi haurà els materials i continguts clau per al desenvolupament del projecte. També convidarem a tantes persones com decidiu, a l'acte de presentació del projecte.
> 00 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Queremos difundir y exportar la experiéncia de la Cooperativa Handwork mediante una plataforma web colaborativa, estandarizar el proyecto desde una mirada pedagógica externa y un vídeo documental.
Aufgabe Minimum Optimum
Plataforma web (1era fase)
Elaboració de la plataforma web que expliqui el model Handwork i sigui un espai d'interacció entre cooperatives d'alumnes d'Aula Oberta, com la nostra. En una primera fase, hi haurà el disseny responsive (adaptable a tots els dispositius), intranet, bloc de notícies i fòrums.
€ 2.800
REDACCIÓ DEL PROJECTE HANDWORK
Acompanyament d'un professional de l'àmbit pedagògic per a ajudar-nos a la sistematització del projecte i elaboració de les dinàmiques per a la seva replicabilitat.
€ 600
DESPLAÇAMENTS I DIETES A 5 CENTRES PER A LES RECOMPENSES
5 desplaçaments d'un acompanyant de Handwork on es desitgi. ( Inclou Km i dieta )
€ 250
RECOMPENSES MATERIALS
Materials per a l'elaboració dels productes de la cooperativa ( galetes, roses de llaminadures, joguines de fusta, ...) i la seva dedicatòria personalitzada
€ 600
RECOMPENSA CALÇOTADA
Cost entrada a l'activitat estrella de la cooperativa. Calçotada del mes de febrer 2018
€ 300
COST GOTEO
4% de gestió Goteo
€ 400
ENVIAMENT DE RECOMPENSES
Enviament de les recompenses dels productes elaborats per la cooperativa.
€ 300
VISITA A ALTRES COOPERATIVES
Ruta dels cooperativistes, visitant les diferents maneres de fer d'altres cooperatives d'alumnes del territori català.
€ 500
Comissions bancàries
comissions bancàries per a cobrir les transaccions
€ 150
VIDEO DOCUMENTAL PROJECTE HANDWORK
Realització de curts documentals que expliquin la vida de la cooperativa Handwork durant un curs escolar. La Idea és que entre tots junts puguin esdevenir un reportatge - documental
€ 3.100
CLOENDA DEL PROJECTE
Lloguer de sala per a projectar el vídeo documental, ponència i refrigeri a la sortida.
€ 500
PLATAFORMA WEB (2ONA FASE)
En el cas d'assoliment de la fase òptima, podrem realitzar via on-line un curs per als docents dels centres que hagin apostat pel projecte, Hi haurà diferents mòduls, vídeos, material en pdf i exercicis tipus test interactius.
€ 600
Total € 5.900 € 10.100
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

La cooperativa Handwork es el motor de trabajo de los jovenes de la Aula Oberta del Instituto Antoni Cumella de Granollers.
Es la primera cooperativa de alumnos creada por una Aula Oberta dentro de un instituto de titularidad pública. Los alumnes son de 3º y 4º de la ESO y trabajan la mitad de las horas lectivas reforzando las cometéncias básicas y el resto, realizando productos, servicios y actividades que ellos mismos gestionan y fabrican.
En la cooperativa opera una moneda social complementaria, los Kumes, para poder recompensar su dedicación.
Gràcias al proyecto lso alumnos mejoran sus habilidades sociales básicas, la preséncia en el centro, la puntualidad, su autoestima, el compromiso con la sociedad, ... y descubren a la vez sus capacidades.
Después de tres años implementando, afinando e incorporando nuevos métodos, creemos que el proyecto ya tiene forma suficiente para compartirlo con toda la comunidad educativa.
Es por eso que nos lanzamos a esta aventura del micromecenaje. Queremos explicar el proyecto y para hacerlo nos hace falta: una plataforma web colaborativa, una vision externa del proyecto y en una segunda fase, grabar en formato vídeo documental la experiéncia exitosa de estos jóvenes durante su paso por el aula.

Hauptmerkmale

COOPERATIVA HANDWORK:
La cooperativa Handwork es el método de trabajo para los alumnos de Aula Oberta del Instituto Antoni Cumella de Granollers. Se trata de convertir el Aula Oberta ( Aula de diversificación curricular compuesta por alumnos de 31 y 4º de la ESO con otras capacidades, los cuales corren el riesgo de no graduar en la ESO con las metodologías tradicionales) en una cooperativa funcional.
Para hacerlo, consideramos a los alumnos de 3º y 4º en una unidad funcional donde los alumnos de tercero dedican la mitad de las horas a reforzar las competéncias básicas de las distintas materias y la otra mitad al trabajo de la cooperativa. Paralelamente, los de cuarto participan la mitad de las horas en el Proyecto Singular ; prácticas en empresa que organizamos conjuntament con el Ajuntament de Granollers y que nosotros integramos en el proyecto, de la otra mitad del tiempo alternan el trabajo en la cooperativa y el refuerzo de la competéncias.
Una vez por semana, coincidimos todos en la Asamblea de la cooperativa, donde el grupo se organiza para el trabajo pràctico y sobretodo, trabaja el soporte mútuo desde un punto de vista más emocional.
La cooperativa tiene los cargos y documentación necesarios para estar legalizados bajo el paraguas de la FEderación de Cooperativas de alumnos de Catalunya (alumnes.coop), siendo de hecho la primera cooperativa de alumnos dada de alta en un instituto de titularidad pública en secundária y también en Aula Oberta.
Handwork es capaz de realizar los distintos proyectos que los mismos alumnos van decidiendo. Proyectos de producción: galletas y productos alimentícios, huerto escolar, juegos y artilúgios para guarderias, de entre los más destacados. Proyectos de servícios al Instituto: pequeños mantenimientos, montage de muebles, reformas en su própia aula y pequeñas instalaciones. Proyectos de actividades: "calçotada anual" , festividad de Sant Jordi, etc.. Con estos proyectos se fináncian los materiales necesarios y se ganan un viaje para final de curso.
Otra particularidad del proyecto es el uso de una moneda complementaria, los Kumes: todo trabajo realizado por la cooperativa y asimilable a trabajos remunerables se pagan mediante esta moneda. Para hacerlo utilizamos la plataforma virtual de Cyclos recibiendo en todo momento el asesoramiento de sus creadores. Un Kume equivale a un minuto de trabajo y a 6 Euros en caso de que el trabajo realizado sea compensable a euros. Los Kumes dan derecho a no pagar ciertas cuotas del centro, ganarse el derecho a las salidas y sobretodo, llegamos a traducirlos a las notas finales.
MODELO HANDWORK
Este es a grandes rasgos el proyecto Handwork, un modelo que trabaja el autoestima y el empoderamiento de los chicos y chicas, los valores cooperativos y de la economía social y solidaria y que nos ayuda a cuidarnos entre todos.
Con este Goteo queremos sistematizarlo y lo queremos difundir a todos los centros que les interese y lo quieran importar para sus AO's.
Nuestro sueño es una red de centros con un proyecto similar con el que podamos interactuar, realizar encuentros, proyectos conjuntos, etc.

Warum das wichtig ist

El proyecto va dirigido a los chicos y chicas de la ESO con otras capacidades, que formen parte de Aules Obertes y a sus acompañantes. Tambien queremos que el proyecto se exporte para ser más en esta aventura.

Va dirigido pués a nuestra comunidad educativa más cercana pero también a la de otras localidades de nuestro país. Sobretodo va dirigido, a todos aquellos que les interesen los proyectos educativos que trabajen los valores cooperativos, el empoderamiento del alumnado, la economía social y solidária, etc.

Ziele der Crowdfunding Kampagne

El objectivo general de la campaña es difundir el proyecto y facilitar su replicabilidad a otras Aules Obertes similares a la nuestra. Para hacerlo necesitaremos:
1.- Sistematizar el proyecto con la ayuda de una profesional de la pedagogia externa al centro. Queremos una mirada externa que nos ayude a hacer comprensible el modelo a otros centros.
2.- Crear una plataforma web colaborativa que nos ayude a la difusión del mismo y que nos sirva com plataforma de intercambio con las otras experiéncias como la nuestra.
3.- Documentar en vídeo, la evolución de un año de nuestros alumnos dentro del proyecto Handwork, así como todos los aspectos más dinámicos de la cooperativa, para utilizarlo como soporte a la difusión i a las sesiones formativas.
El objectivo final del proyecto, es que aparezcan modelos similares al nuestro con los que podamos compartir experiencias y colaborar.

Consiguendo estos objectivos, haremos más fácil el paso por la ESO de estos jovenes.

Team und Erfahrung

El equipo que acompañará el proyecto hasta su consolidación es:

Angel Gallart. Tres años en el Aula Oberta; dos como tutor coordinador del proyecto Handwork.

Oriol Guinart. Tres años en el Aula Oberta como acompanyante del ámbito científico-tecnológico. Se encargarà de las redes sociales y del trabajo en el huerto.

Laura Batiste y Núria Molins, orientadoras del centro, acompañantes de la parte mas emocional, social y lingüístico del proyecto.

Teresa Herrador. Ilustradora, que da el punto creativo y plàstico al proyecto.

Otros docentes han pasado por el proyecto, incluyendo al mismo director, dando peso e importáncia al cooperativismo, hasta el punto de ser un eje vertebrador en el Proyecto Educativo de Centro.

El equipo de profesionales que nos acompnyarán en la ejecución del proyecto son:

Albert Serra, desenvolupador web de la empresa Clicksound

Mariona Massip, profesora asociada del departamento de didáctica de las ciencias sociales i máster en didáctica en la Universidad Autónoma de Barcelona

Berta Diumaró, coordinadora de proyectos audiovisuales

Jordi Segarra, director de servicios Socioeducativos de Doble Via SCCL

Andreu Honzawa, politólogo experto en monedas complementárias de la fundación STRO y Ubiquat Tecnologies

Social commitment