Aplicació mòbil El teu Parlament

Fertiggestellt am 22 / 05 / 2015
Gefördert!
Empfangen
€ 5.945
Minimum
€ 5.000
Optimum
€ 9.000
157 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 10

  Publicació del nom a la web de El teu Parlament

  Publicació del nom del cofinançador a la web de El teu Parlament (www.elteuparlament.cat)

  > 52 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 25

  Edició impresa de la Memòria del projecte El teu Parlament

  Obsequi de l'edició impresa de la Memòria del projecte El teu Parlament + Reconeixament amb el nom del cofinançador a la web d'El teu Parlament.

  > 30 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 40

  Trobada prèvia a la presentació + Invitació doble per l'acte de presentació a fila zero

  Trobada prèvia a la presentació de l'aplicació amb els promotors d'El teu Parlament + Invitació a la presentació oficial de l'aplicació (dia i lloc per determinar) per a dues persones a fila zero + reconeixement a la web.

  > 17 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 60

  Obtenció de la versió beta de l'aplicació mòbil

  Enviament de l'enllaç per l'obtenció de l'aplicació en versió de proves. Seràs el primer a tenir l'app de El teu Parlament! + tot l'anterior

  > 18 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 100

  Trobada amb l'equip de El teu Parlament + convidat

  Conversa amb l'equip promotor de l'organització i amb un convidat especial (relacionat amb el Parlament de Catalunya) + tot l'anterior

  > 09 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 400

  Reconeixement especial

  Reconeixement especial a la web, nom del cofinançador al menú d'agraïments de l'aplicació i a la nota de premsa.

  > 01 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Creació de l'aplicació pel monitoratge del Parlament de Catalunya, per fer seguiment i difusió de tot el que passa al Parlament. El Parlament de Catalunya és TEU!

Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Manteniment del servidor
Manteniment del servidor de l'aplicació mòbil pels pròxims 8 mesos. Lloguer del servidor al núvol, actualització de les dades i revisió de la seguretat de l'aplicació pels usuaris.
€ 500
Contingut de l'aplicació
Informació parlamentària, recull de les activitats legislatives, resums de les sessions parlamentàries i de les preguntes a l'executiu, actualització de calendaris temàtics, monitorització de les comissions parlamentàries i seguiment dels diferents grups parlamentaris.
€ 500
Programació
Programació de l'aplicació pels sistemes IOS i Android. Manteniment del funcionament d'ambdós aplicacions. Desenvolupament d'un sistema d'avisos personalitzats per tal que l'aplicació s'adapti a l'interès polític de l'usuari.
€ 2.000
Tasques de disseny i actualitzacions
Disseny de la imatge corporativa, logo, interfície de l'aplicació i de la web informativa. Actualitzacions segons el sistema operatiu del dispositiu mòbil. Tasques creatives de l'equip de dissenyadors.
€ 1.000
Desenvolupament de la base de dades
Creació i manteniment de la base de dades. Creació d'un esquema de base de dades amb les relacions necessàries per tal de respondre al disseny d'avisos i notificacions. Creació d'un sistema d'obtenció de dades a partir de les dades públiques de la web del Parlament de Catalunya.
€ 1.000
Monitoratge i seguiment parlamentari durant 8 mesos
Classificar, monitoritzar, resumir, exportar i actualitzar tota la informació parlamentària. Tasques de seguiment diari de les activitats dutes a terme al Parlament de Catalunya. Desenvolupament d'estudis específics segons l'activitat parlamentària. Creació d'una base de dades de les legislatures passades. Elaboració de gràfics, rànquings i anàlisis que expliquin exhaustivament què passa al Parlament. Elaboració d'una guia didactica per comprendre totes les accions que es produeixen al Parlament de Catalunya.
€ 4.000
Gesamt € 5.000 € 9.000
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

Neix El teu Parlament, la teva eina per saber-ho tot sobre el Parlament de Catalunya: http://www.elteuparlament.cat/

ETP pretén esdevenir una Organització de Monitoreig Parlamentari d’àmbit català. Aquest tipus d’organització es caracteritza per:

1) OPERAR AMB TOTAL INDEPENDÈNCIA de partits polítics, fundacions de partits i de la pròpia institució que controla. Les OMPs són organitzacions independents, transversals i sense ànim de lucre.

2) PROMOCIONAR LA CULTURA DE LA TRANSPARÈNCIA, fent èmfasi en la propietat pública de la informació parlamentària, promovent l’educació cívica i proporcionant informació completa i independent.

3) TRANSPARENTAR LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA, proporcionant informació sobre les funcions de les cambres legislatives, així com dels seus membres polítics i administratius. També pretén garantir el control de l’agenda per part de la ciutadania, oferint eines per poder-la custodiar. Altres funcions destacades són la publicació dels registres de les comissions legislatives, la gravació dels vots parlamentaris, la divulgació d’informació sobre possibles conflictes d’interessos i conductes ètiques, i proporcionar accés als arxius històrics.

4) FACILITAR L’ACCÉS A LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA, des de múltiples canals, a tot el territori, utilitzant un llenguatge senzill i garantint el lliure accés tant de la ciutadania com dels mitjans de comunicació.

5) CREAR UN ACCÉS ELECTRÒNIC I D’ANÀLISI DE LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA basat en la garantia de privacitat, que faciliti la descarrega d’informació per a la seva reutilització i habilitar l’ús de serveis d’alerta.

L’aplicació d’ETP

Volem que el primer pas d’ETP sigui la creació d’una aplicació mòbil que es dedicarà plenament al control exhaustiu de tota activitat parlamentària del Parlament de Catalunya.
Aquesta aplicació s'adaptarà al teu interès polític per tal que no hi hagi cap aplicació igual.

Hauptmerkmale

Aplicació El teu Parlament:

Volem que el primer pas d’ETP sigui la creació d’una aplicació mòbil que es dedicarà plenament al control exhaustiu de tota activitat parlamentària del Parlament de Catalunya. Amb l’aplicació de El teu Parlament podràs:

– Seguir i rebre notificacions d’allò que respongui al teu interès polític. Gràcies a l’aplicació podràs subscriure’t a diputats/des, grups parlamentaris, comissions o activitats legislatives determinades.

– Visualitzar un calendari amb tota l’activitat parlamentària i subscriure’t a d’altres calendaris online.

– Contactar amb els/les diputats/des i els grups parlamentaris des de les seves fitxes personals.

– Descarregar al teu dispositiu mòbil documents oficials del Parlament de Catalunya, com també accedir a sumaris elaborats pel nostre equip.

– Veure els resultats de totes les votacions de les sessions plenàries, amb tots els detalls dels vots individuals com i dels de grups parlamentaris.

– Seguir les compareixences parlamentàries del Govern de la Generalitat mitjançant preguntes als Consellers/es i al President de la Generalitat.

slideweb1.jpg

Warum das wichtig ist

Les principals motivacions del projecte són:

 • La promoció de la transparència parlamentària al Parlament de Catalunya.
 • Millora de la qualitat democràtica mitjançant enllaços informatius i un major control de l'agenda política, com també oferir facilitats per tal de contactar amb els nostres representants.
 • Ser la primera organització independent que exerceix el monitoratge parlamentari sobre el Parlament de Catalunya.
 • Oferir dades objectives i fiables per tal de promocionar l'esperit crític i participatiu de la ciutadania.
 • Exercir de grup de presió per augmentar les dades públiques de les institucions catalanes.

A qui va dirigit?
El teu Parlament vol ser un referent d'informació de dades per tota la ciutadania. Per aquest motiu la nostra aplicació s'adaptarà a l'interès polític de cada usuari, fet elemental perquè cadascú adapti la informació que vol rebre a les seves preferències.

Tot i així, som conscients que hi haurà perfils que en faran un ús més intens de l'aplicació: periodistes, professionals del Parlament (diputats, tècnics, assessors) i altres perfils professionals lligats directament a la institució.

Sabent això, ens comprometen a desenvolupar eines que expliquin de manera pedagògica tots els processos que s'esdevenen al Parlament per tal que tothom pugui entendre-ho i analitzar les dades donades des d'un coneixament mínim.

menu-01.png

Ziele der Crowdfunding Kampagne

Els principals objectius d'aquest projecte són:

 • Desenvolupar una aplicació atractiva que ofereixi dades i informació parlamentària fiable i de manera continuada.
 • Esdevenir un referent de dades tant pels ciutadans, periodistes i els propis polítics.
 • Poder mantenir en funcionament l'aplicació.
 • Ampliar els serveis de monitoratge: Plataforma web, recerca, elaboració d'informes analítics.
diputats-2.png

Team und Erfahrung

L'equip de El teu Parlament està format per 4 impulsors:

Jaume Ríos, coordinador. Estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. Secretari General de la plataforma deba-t.org. He estat becari a la Comissió Europea, fent tasques de comunicació i anàlisi polític. A El teu Parlament m'ocupo de coordinar el projecte, comunicar la nostra iniciativa, com també de dur a terme les tasques d'anàlisi de les dades parlamentàries.

Bernat Surroca, cap de comunicació. Estudiant de Ciències Polítiques amb la intenció de complementar-ho amb periodisme polític. A El teu Parlament m'ocupo de la gestió de les xarxes socials i de les tasques de tresoreria. També duré a terme, de manera conjunta amb la resta de l'equip de politòlegs, l'anàlisi, el tractament i l'elaboració de estudis a partir de les dades que gestionem.

Pau Vall, editor. Graduat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra, actualment hi curso el Research Master in Political Science. M'apassiona escriure i reflexionar, això explica que tingui dos blocs i que hagi col·laborat puntualment en altres blocs d'anàlisi polític. Però si el Parlament de Catalunya és el present, Europa és el futur i a Sexy Europe intento posar el meu gra de sorra per tal d'entendre cap a on anem. En un passat remot vaig jugar a waterpolo, suposo que per això la meva missió a ETP és capbussar-me en les dades i intentar treure'n l'entrellat.

Guillem Ramírez, Estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. La política ens compromet a tots, i a tots ens correspon millorar-la. Per això calen noves eines de participació, i més i millor informació, que ens han de permetre ser ciutadans empoderats. M’interesso, doncs, per l’aprofundiment de la participació política, pels sistemes electorals –que vinculen ciutadà i representants polítics– i pel (preocupant) vot a l’extrema dreta a Europa.

grup1-1024x722.jpg

Gesellschaftliches Engagement