BOCA! Festival adolescent

Header image
Video ansehen
Fertiggestellt am 08 / 09 / 2022
Gefördert!
Empfangen
€ 1.541
Minimum
€ 1.417
Optimum
€ 7.975
42 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 5

  No tens molts diners però vols ajudar! Gràcies per la teva ajuda!

  Des de el Consell Jove del Festival Boca agraïm de cor la teva aportació! El teu nom estarà en la llista dels nostres donants publicada en la pàgina de Festival Boca. Junts construim aquesta comunitat cultural adolescent. A més a més, pots participar amb idees i propostes a través de la plataforma Goteo.

  > 04 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 20

  Participa en un dels tallers del festival BOCA

  Abans que el festival obri les portes, el Consell Jove de BOCA ha preparat una sèrie de tallers i convida adolescents de Barcelona a participar-hi.

  Un programa creat específicament per a joves, que tindrà lloc el 10 de setembre, des de graffiti o cartes d'astrologia fins a un taller de tatuatges o de curtmetratges. Amb aquesta aportació pots optar a participar en un dels tallers, amb inscripció prèvia i aforo limitat.

  La teva despesa real serà 4€ si dones des d'Espanya.
  Hisenda us tornarà 16€ en fer la declaració de la renda. Més info: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 06 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 35

  Una foto pro com souvenir amb artistes del festival

  Emporta't una foto com souvenir del festival, tot sol/a o amb amics, acompanyats d'alguns dels artistes programats i realitzada per una fotògrafa professional dins del recinte del festival.

  La teva despesa real serà 7€ si dones des d'Espanya.
  Hisenda us tornarà 28€ en fer la declaració de la renda. Més info: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 01 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 50

  El teu lema en llaunes

  El Consell prepara una exposició participativa, cocreada amb el públic del festival. Els assistents al festival podran proposar frases i lemes que es crearan amb llaunes reciclades i s'exposaran al recinte del festival.

  Amb aquesta aportació, podeu enviar el vostre propi lema que s'inclourà a l'exposició!

  La teva despesa real serà 10€ si dones des d'Espanya. Hisenda us tornarà 40€ en fer la declaració de la renda. Més info: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 04 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 100

  Una obra original d'art graffiti

  El graffiti serà molt present en el festival BOCA, amb una escenografía urbana creada pels joves amb la col·laboració dels artistes de Street Art BCN i Montana Colors.

  Emporta't una peça de l'obra original i exclusiva d'art graffiti creada específicament pel festival.

  La teva despesa real serà 20€ si dones des d'Espanya. Hisenda us tornarà 80€ en fer la declaració de la renda. Més info: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend € 500

  Marca col·laboradora

  Amb aquesta aportació contribueixes a fer que el projecte pugui complir els seus objectius de qualitat, varietat musical i multidisciplinari, i arribar al màxim possible d'adolescents a través de la campanya de comunicació del Consell Jove.

  Per agrair-vos la vostra col·laboració, publicarem a la nostra web, en els agraïments i en una lona al recinte del festival els noms de totes les persones i empreses que feu possible que se celebri una primera edició de luxe del Festival Boca.

  *Per a empreses - *La teva despesa real serà 325€* si dones des d'Espanya. Hisenda us tornarà 175€ en fer la declaració de la renda.
  Per a persones físiques, -
  La teva despesa real serà 257,50€* si dones des d'Espanya. Hisenda us tornarà 242,50€ en fer la declaració de la renda.
  Més info sobre desgravació i com obtenir un certificat justificant: https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 00 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

1a Edició d'un nou festival per a adolescents de 14 a 19 anys, dissenyat per un Consell Jove

Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Campanya de comunicació
Per a assegurar que el Consell pugui arribar al màxim nombre possible d'adolescents, hem d'invertir en una campanya de comunicació integral, composta per premsa, relacions públiques, publicitat, cartells, xarxes socials i divulgació a les escoles secundàries. És necessari comptar amb l'assessorament de diversos especialistes en comunicació i màrqueting digital, que faran costat al Consell en cada pas del camí.
€ 600
Segur Responsabilitat Civil
Per als assistents i participants.
€ 300
Carteleria
Disseny, impressió i distribució de cartells
€ 400
Tallers
Estem planejant una sèrie diversa i inclusiva de tallers i xerrades durant el dia del festival, sobre temes tant divertits com importants com la sostenibilitat, la creativitat o la creació d'experiències de connexió com a entrevistes amb músics o tallers de DJ.
€ 400
Bedarf Infrastruktur Minimum Optimum
Comisiones Crowdfunding (Mínimo)
Comisiones en promedio para el óptimo. Costes de la plataforma: Goteo 5% + bancs 0,8% + PayPal 3,4% + 0,35 € per transacción.
€ 117
Comisiones Crowdfunding (óptimo)
Comisiones en promedio para el óptimo. Costes de la plataforma: Goteo 5% + bancs 0,8% + PayPal 3,4% + 0,35 € per transacción.
€ 658
Bedarf Material Minimum Optimum
Material Decoració
Volem crear una experiència immersiva, com cap altra, amb art i instal·lació d'il·luminació. Des de la fusta fins a la mà d'obra, necessitarem una gamma de materials i professionals per a fer-la realitat.
€ 900
Racó d'intercanvi i upcycling
El Consell creu en la creació d'un festival verd i sostenible, fomentant l'economia circular i les tres R: reduir, reciclar i reutilitzar. Volem crear dins del festival una àrea d'intercanvi i upcycling, amb tallers per a personalitzar, serigrafiar i reciclar roba existent, liderats per joves creadors.
€ 600
Cachés musicals
Si bé la major part del cartell seran bandes emergents i DJs locals, volem poder contractar artistes de major nom. Per a això necessitarem reforçar el pressupost de contractació, per a cobrir caixet, transport, allotjament i qualsevol cost extra de producció.
€ 4.000
Gesamt € 1.417 € 7.975
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

Hola!

Som els i les adolescents del Consell Jove del Festival BOCA, un nou model de festival per a la comunitat adolescent de Barcelona. Aquesta comunitat de gent jove que cerca, qüestiona, gaudeix i somia. Volem crear un espai de festival divertit, diferent i segur on viure la música en viu.

La primera edició del Festival Boca - el nostre crit al cel, una obertura, irreverent i expressiva! Un esdeveniment únic. El nostre espai propi.
Creat per joves, per a joves.

I necessitem la teva ajuda.


Per què ho fem?L'adolescència és un moment únic en la vida. Una etapa de desenvolupament específic, clarament distingible de la infància o l'edat adulta, tant al nivell fisiològic com emocional. Un temps per a descobrir, qüestionar, construir, crear. Al nivell individual, i col·lectiu. L'adolescència té els seus codis i la seva cultura pròpia. I necessita espais on expressar-se, trobar-se, on tenir protagonisme i participar en el debat sobre el món, la ciutat i els models culturals del futur.

No és suficient obrir-nos espais per a ajuntar-nos, on no molestem als altres.
Cal convidar-nos a liderar el procés creatiu.


Com ho fem? Amb aquest programa educatiu, i la teva aportació!

El festival BOCA és el resultat del treball del nostre Consell Jove - un grup de 10 adolescents, seleccionats per viure un programa altament participatiu de tallers, xerrades i mentoring, acompanyats pels millors professionals de la indústria musical, on aprendre sobre -
producció tècnica, comunicació, marketing, escenografia o contractació.

Els membres del Consell Jove, ens convertim en protagonistes de la nostra pròpia experiència cultural, i en creadors i creadores de nous models culturals.

Descobrim de forma vivencial interessos i habilitats, vivint una immersió en els oficis que conformen la indústria musical.


Amb la teva aportació podem fer realitat les nostres idees més boges, creant un esdeveniment únic per a adolescents aquest setembre, amb música en viu, DJs, tallers i activitats artístiques.

Hauptmerkmale

Els i les joves prenen el control

La nostra participació i lideratge juvenil s'aprofiten com a motor per crear i parlar directament amb la població jove, generant un model de festival innovador i un estil de comunicació únic i valuós per al desenvolupament de nous públics adolescents.


Objectius

👉🏼 * Muntar un festival multidisciplinari, dirigit i realitzat per i per al públic adolescent de Barcelona

👉🏼 Dotar-nos als joves organitzadors de les habilitats necessàries per a dur a terme un festival

👉🏼 Incorporar la perspectiva de gènere en els processos de creació com a eix central

👉🏼 Adoptar pràctiques innovadores de sostenibilitat i un consum responsable de manera transversal

👉🏼 Captar talent juvenil i apostar per una cantera de gestió cultural

👉🏼 Buscar representació i participació de tots els barris de Barcelona

👉🏼 Donar veu a les inquietuds socials de la joventut barcelonina, habilitant espais de debat, activisme i reivindicació

👉🏼 Crear una experiència de festival segura, inclusiva, diversa

Warum das wichtig ist

La població adolescent té necessitats específiques.

Aquest projecte ens dona protagonisme als adolescents per a crear un espai propi, on viure connexions culturals significatives, transformant a les persones que hi participen.

L'augment dels problemes de salut mental, i el dret a l'escolta activa i la participació significativa, representen reptes de major importància per a la societat actual. Inspirant-se en el poder transformador de les experiències culturals col·lectives i presencials, el programa es basa en els valors de diversitat, igualtat, sostenibilitat i accessibilitat a la cultura com a dret universal.


Un model pensat per a la població adolescent

📌 Obert a adolescents de 14 a 19 anys

📌 Preu d'entrada adequat per a la situació econòmic de l'adolescent

📌 Espai exclusivament per a adolescents

📌 Entorn segur, inclusiu, divers


Enquesta a adolescents d'entre 14 i 19 anys, gener de 2022

“A Barcelona no hi ha gaires festivals, i si n’hi ha, no estan dirigits a adolescents."

"Jo, sent adolescent, sempre estic buscant concerts i sé que altres fan el mateix."

"La majoria de festivals de música són per a majors d’edat, per no dir tots.”

“Els que hi ha tenen un preu massa elevat que dificulta a les joves assumir-ho per la nostra situació econòmica”

“Tant els adults com els adolescents haurien de poder gaudir de la música en viu."

goteo-carousel-11.png

Team und Erfahrung

Donant veu i protagonisme a l’adolescent, el programa ‘Muntem un Festival’ és una proposta formativa innovadora creada i gestionat per l'Associació NouPOP, establerta des de 2016 en centres públics de secundària de Barcelona i que enguany faci el pas de traduir-la en un acte de tota la ciutat.


L'equip directiu

Marushka Vidovic
FUNDADORA I DIRECTORA EXECUTIVA
Amb més de 25 anys d’experiència en la indústria de la música de París i Barcelona, és locutora de ràdio, periodista musical i emprenedora cultural. Debuta en l’època d’or de la mítica Ràdio Nova abans de deixar el micròfon per les innovadores esferes de la internet, com a membre fundador de la revista web de referència, Mondomix. Barcelonina des de 2004, mentre integra la Ràdio Gladys Palmera, és la cofundadora de Mellow Productions, combinant el seu criteri artístic amb el pragmatisme de productora. Comparteix la seva extensa experiència de festivals de música i de l’ofici de periodista com a professora convidada del Missouri School of Journalism.

Aileen Morrissey
DIRECTORA DESENVOLUPAMENT CREATIU
Ha format part de la indústria musical a Barcelona durant els darrers quinze anys, especialitzant-se com a cap de departament de Contractació per a grans festivals. Originalment formada com a dissenyadora gràfica a Dublín, va començar la seva carrera a Sinnamon Promotions i Razzmatazz, treballant en la programació de clubs, la contractació i promoció de gires i macrofestivals com Summercase o Creamfields Andalusia , SOS 4.8, Pròxims, i la creació i desenvolupament de grans esdeveniments com a Festival Utopia.


2016 – 2022

8 edicions celebrades del festival adolescent amb instituts públics de Barcelona
➔ Participació de més de 800 adolescents
➔ Més de 40 col·laboradors professionals del sector cultural
➔ Més de 30 aliances amb col·lectius artístics, actors de la indústria musical, entitats socials, empreses, proveïdors, institucions culturals i educatives.
➔ Secundat pel ICUB i el Consorci d’Educació
➔ Projecte seleccionat pel Programa Impulsa Cultura 2022, de la Fundació Catalunya Cultura
➔ Amb el suport i la col·laboració del CCCB


COL·LABORADORS PROFESSIONALS
Brian Sellei, productor i director de l’agència Menos Que Cero; Marc Tapias, cap de comunicació dels festivals Crüilla i In-Edit, director de l’agència EnSilencio; Ariana Díaz Celma, directora de l’agència de comunicació Good2B i DJ; Carolina Escudero PhD., experta en estudis de perspectiva de gènere; Berta Segura, directora de l’agència de màrqueting DMentes; Christian Rey aka DJ Niño, músic, compositor i productor musical; Josep Margalef, arquitecte especialitzat en estructures efímeres; Andrea Lamount, directora de Sound Earth Legacy; Marta López, programadora del Centre Cultural Albareda; Raquel Lua, cantautora; Myriam Swanson, cantante i productora; Oscar Vallès, director Utopia126; Agustina Inés, comunicació Guzzo; Pau Corbalán, booking Last Tour; Ángel Aranda, comisari Festival Puwerty, Guillermo Alba de la Torre, Festival Cruïlla, Pepe Zapata, director de TRESC.

goteo-direccio4.png

Gesellschaftliches Engagement

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption