Fem una plataforma de transport urbà sostenible de mercaderies!

 • Unterstützend $ 11

  Persones que doneu suport al projecte de visibilització (Catàleg + Aplicació)

  Sabeu que l'existència d'eines de visualització d'operadors és el que us permetrà tenir el dret a decidir en matèria de transport urbà de mercaderies. Sense monopolis.

  • Triar serveis de proximitat (a bon preu, bona qualitat i valors incorporats a nivell social, solidari i ambiental) del Catàleg d'opcions de consum responsable en matèria de transport urbà de mercaderies".
  > 05 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 32

  Unitats limitades!! Persones que donem suport al projecte i assistim a la seva presentació.

  Sabeu que l'existència d'eines de visualització d'operadors és el que us permetrà tenir el dret a decidir en matèria de transport urbà de mercaderies. Sense monopolis. Triar serveis de proximitat (a bon preu, bona qualitat i valors incorporats a nivell social, solidari i ambiental) del Catàleg d'opcions de consum responsable en matèria de transport urbà de mercaderies".

  • En aquesta modalitat, els 10 primers sereu convidats a assistir a la presentació de la campanya, on es podrà veure el resultat de les primeres operacions, i les dotacions del 10% que aquestes hagin generat per a cultura, solidaritat i consolidació del projecte.

   Un percenatge que cobrirà, entre d'altres, l'actuació musical en directe durant l'acte mateix de presentació.

  > 05 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 107

  Aportació dels operadors de l'ecosistema de transport, que la plataforma contribueix a fer visibles.

  Als operadors que presten els seus serveis en l'ecosistema de transport sostenible els interessa disposar d'un espai de visibilització integral. Ells contribueixin a aquestes eines d'ús col·lectiu, i per això estan en el Catàleg d'opcions de consum responsable, en matèria de transport urbà de mercaderies .

  • Per tant, sou cofinançadors de l'eina de visualització i del Catàleg, tenint en compte que ambdós recursos, quedaran en benefici de la comunitat (codi obert i amb valor pro-comuns).

  • Tots els operadors esteu convidats a la presentació!

  > 02 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 107

  Unitats limitades (editem del teu video). Aportació dels operadors que la plataforma contribueix a fer visibles.

  Als operadors que presten els seus serveis en l'ecosistema de transport sostenible els interessa disposar d'un espai de visibilització integral. Ells contribueixin a aquestes eines d'ús col·lectiu, i per això estan en el Catàleg d'opcions de consum responsable, en matèria de transport urbà de mercaderies .

  • Per tant, sou cofinançadors de l'eina de visualització i del Catàleg, tenint en compte que ambdós recursos, quedaran en benefici de la comunitat (codi obert i amb valor pro-comuns).

  • En aquesta modalitat, els 5 primers aportants que siguin operadors: serveis de transport, ús o adquisició de mitjans de transport, serveis auxiliars (com mecànics o assegurances) es podran beneficar de l'edició d'un video promocional dels seus serveis en el que, a més a més, es faci referència a la seva implicació en la generació d'eines i recursos mancomunats.

  • Tots els operadors esteu convidats a la presentació!

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 107

  Unitats limitades (editem el teu video!) Aportació de cooperatives, institucions, i entitats representatives interessades en el projecte.
  • Apareixeran com a cofinançadors de l'eina de visualització de l'ecosistema de transport i del Catàleg d'opcions de consum responsable en matèria de transport urbà de mercaderies. Ambdós recursos quedaran en benefici de la comunitat (codi obert i amb valor pro-comuns).

  • Els 5 primers aportants sota aquesta tipologia es podran beneficar de l'edició d'un video de difusió dels objectius i activitats de l'entitat, on, a més a més, es reflecteixi el seu compromís amb la generació d'eines d'ús compartit, recursos i serveis mancomunats.

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 107

  Aportació de cooperatives, institucions, i entitats representatives interessades en el projecte
  • Apareixeran com a cofinançadors de l'eina de visualització de l'ecosistema de transport i del Catàleg d'opcions de consum responsable en matèria de transport urbà de mercaderies. Ambdós recursos quedaran en benefici de la comunitat (codi obert i amb valor pro-comuns).
  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 214

  M'agrada tant aquest projecte, que m'implico al màxim!

  Operadors de transport, particulars, i entitats representatives que voleu donar un suport especial al projecte.

  • Tindreu dret a les mateixes recompenses que s'han establert per les modalitats bàsiques, tot afegint un reconeixement de "mecenes especial" en el web de transportvisible.cat i us voldríem tenir a tots i totes a l'acte de presentació del projecte. Hi esteu convidats/des!!

  • En aquesta modalitat, tots els aportants que siguin operadors: serveis de transport, ús o adquisició de mitjans de transport, serveis auxiliars (com mecànics o assegurances) es podran beneficar de l'edició d'un video promocional dels seus serveis en el que, a més a més, es faci referència a la seva implicació en la generació d'eines i recursos mancomunats.

  > 06 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Una plataforma de visualització de l’ecosistema de transport que ens doni el dret a decidir en la distribució de mercaderies a la ciutat.

Bedarf Infrastruktur Minimum Optimum
Serveis informàtics de disseny i implementació del programa (aplicació)
Serveis tècnics d'adaptació i implementació d’un programa (aplicació) ja existent, que actualment, serveix per geolocalitzar i gestionar rutes de distribució urbana de mercaderies.
$ 1,344
Comissió Goteo
S'estableix una comissió del 5%
$ 214
Comissions transaccions bancaries
Suggereixen estimació 0,8%
$ 34
Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Treball retribuït persona dinamitzadora d'intercooperació
Té com a funció sumar a la plataforma operadors/es que formen part de l'ecosistema de transport: cooperatives, associacions de comerciants, administracions i entitats representatives del cooperativisme i l'economia social catalana.
$ 855
Prestació de serveis especialitzats en disseny i execució de la campanya de comunicació.
Tasques professionals vinculades a aspectes de comunicació en la visualització d'operadors/es, a un nivell que pugui servir, per reforçar la campanya de microfinançament
$ 534
Serveis informàtics i d'allotjament de la plataforma (manteniment)
Manteniment anual de la plataforma (30€ mensuals)
$ 385
Edició a un 2on nivell dels vídeos de la campanya
Arribem a un 2on nivell d'edició audiovisual perquè ja podrem incorporar més videos d'operadors, amb més informació qualitativa i millor edició
$ 534
Bedarf Material Minimum Optimum
Disseny gràfic de la campanya i treball del web
Tasques professionals vinculades a l'imatge gràfica i l'orientació del web encaminat a l'èxit de la campanya.
$ 374
Edició dels videos de promoció de la campanya
Es tracta de l'edició de videos breus dels operadors de serveis de transport + entitats interessades en l'existència de l'ecosistema, per la promoció de la campanya de micromecenatge, que inclou elements culturals, artístics i de perspectiva de genere pel fet de destacar per exemple una empresa cooperativa formada per dones en un l'àmbit que ha estat tradicionalment masculí com el del transport urbà de mercaderies.
$ 534
Edició a un 2on nivell, del catàleg d'opcions (en paper i digital)
Arribem a un 2on nivell d'edició, en el que podrem incorporar més operadors, amb més informació qualitativa, millor edició i, si escau, més exemplars impresos.
$ 534
Gesamt $ 4,274 $ 5,343
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

Volem crear una plataforma de visualització de l’ecosistema de transport sostenible, que ens permetrà tenir el dret a decidir en matèria de distribució urbana de mercaderies.

Ajuda'ns a finançar l'adaptació d’un programa (una aplicació) ja existent, que en l'actualitat s’utilitza exclusivament per geolocalitzar i gestionar rutes de distribució urbana de mercaderies.

L’adaptació consisteix en poder fer servir aquest programa també per aconseguir una visualització integrada dels diversos nivells i operadors de l’ecosistema de transport: vehicles, serveis de repartiment, zones de distribució urbana de mercaderies, punts de càrrega d'energia i altres serveis auxiliars.

Els beneficiaris d'aquesta visualització integrada seran els operadors que precisament la plataforma farà visibles, i també les entitats, empreses, administracions i ciutadania, que tindran a l'abast opcions de consum sostenible en matèria de transport.

Hauptmerkmale

Es tracta de sumar energies, tant dels àmbits més transformadors de l’economia social i cooperativa, com dels sectors més dinàmics de les associacions de comerciants i resta d’agents de proximitat, deixant en evidència altres agents de transport monopolistes i grans empreses de capital. Aquests agents no sumen a la ciutat quan ocupen la via pública per lliurar les seves mercaderies, amb una mobilitat compulsiva, depredadora i que genera desertització comercial.

L’objectiu és disposar d’una plataforma dissenyada amb programari lliure, esdevenint una eina d'ús obert sota llicència pro-comuns, que un cop hagi acabat el seu desenvolupament, quedarà en benefici de la comunitat.

Warum das wichtig ist

A qui farem visible? Volem fer visible l'ecosistema de mobilitat sostenible de mercaderies que inclou tant qui fa el transport, com qui el rep, serveis auxiliars i també tots aquells agents interessats en la seva existència.

Creiem que el transport pot ser un element clau del canvi integral de ciutat que volem, i per això pensem que ha arribat l'hora de compartir eines, recursos i serveis de transport d'una manera eficaç i econòmica, sense oblidar l'impacte social i ambiental que tenen aquests actes de transport.

dret-a-decidir-transport-ara.jpg

Team und Erfahrung

- DISTRIBUÏDORA DE MERCAT SOCIAL SCCL (Quèviure). Formada per un total de 13 cooperatives sòcies entre grups de consum, proveïdores i elaboradores, perquè entén la distribució cooperativa com una eina facilitadora d’acords d’intercooperació entre producció, elaboració i consum.

A part de la comercialització i distribució de productes agroecològics i de comerç just, Queviure també fa consultoria i disseny de projectes, en l'àmbit del consum agroecològic i la intercooperació, essent transportvisible.cat un projecte específic, que planteja la distribució urbana de mercaderies, d'una manera integrada i conscient, amb un plantejament similar al que vam seguir en l'elaboració de l'Estudi Jurídic sobre Grups de Consum (Barcelona 2017)

Aquest estudi, que va ser realitzat conjuntament amb la consultoria Coopdemà SCCL per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona, va permetre la visualització dels diversos models de consum cooperatiu agroecològic assenyalant bones pràctiques, oferint un inventari d’eines de gestió, informàtiques i societàries i l'elaboració d'un quadre amb el recull dels tipus de llicències d’activitat per als locals dels grups de consum.

logo-queviure.png

Gesellschaftliches Engagement

Sustainable Development Goals

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Partnerships for the Goals

  Revitalize the global partnership for sustainable development