SomHEROIES / #SomosHÉROAS

Header image
Video ansehen
Fertiggestellt am 21 / 12 / 2017
Gefördert!
Empfangen
$ 10,413
Minimum
$ 9,932
Optimum
$ 23,631
161 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 11

  Agraïment per les teves heroïcitats

  Habilitarem un espai al nostre web i una pàgina dins el llibre (en cas que poguem imprimir-lo) per fer menció de totes les persones HEROIES que ens heu donat suport com a agraïment.

  > 23 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 16

  Punt de llibre Tamaia

  Llegir ens dóna eines per ser més fortes, i tenir un útil punt de llibre que, a més, et recordi que som més fortes juntes, està molt bé!

  > 14 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 27

  Bossa totebag

  Una xulíssima bossa perquè passegis el teu feminisme per la city (o per on vulguis).

  > 53 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 44

  Llibre fruit del primer taller d'escriptura

  T'endús a casa una lectura colpidora: el llibre 'Ni príncipes ni perdices', recopilació dels textos de totes les dones participants al primer taller d'escriptura que vam fer a Tamaia fa 10 anys + punt de llibre

  > 10 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 54

  Història gràfica de Tamaia

  T'enviem una recopil.lació del material gràfic elaborat per Tamaia durant els seus 25 anys de vida, junt amb una edició especialment dedicada del cartell #SomHEROIES, en digital.

  > 08 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 65

  Pack AMIGUES

  Si t'emportes tres totebags de cop, et surten més baratets. Córre i digue-li a dues amigues més!!

  > 02 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 65

  Pack HEROICA

  T'emportes la bossa totebag, el llibre 'Ni príncipes ni perdices', i el punt de llibre, perquè puguis llegir allà on et portin les teves lluites.

  > 15 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 82

  Pack PIN

  T'emportes el Pack HEROICA + uns pins genials per posar un toc de feminisme a la teva roba

  > 03 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 87

  Pack totebag

  10 totebags amb el lema 'Front les violències masclistes, sororitat feminista!'... que rulin!

  > 01 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 109

  Pack especial Contrabandos

  8 totebags + 2 llibres 'Ni príncipes ni perdices' reedició 2017 + punts de llibre

  > 01 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 109

  Pack recolzament feminista

  Per qui no vulgui més recompensa que acompanyar i saber de més a prop sobre les dones del grup, us enviarem un powerpoint de seguiment del taller, amb fotos i extractes dels textos.

  > 05 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 163

  Pack llibreries

  Pack suport especial llibreries i centres socials, amb 10 exemplars de 'Ni príncipes ni perdices', per fer córrer les veus de les dones arreu

  > 03 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 272

  Xerrada sobre prevenció

  Per a col.lectius/institucions: Venim al vostre espai a oferir-vos una xerrada sobre prevenció de violència masclista (NOMÉS ÀREA BARCELONA)

  > 01 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 436

  Taller sobre prevenció

  Per a col.lectius/institucions: Venim a impartir al vostre espai un taller de 2 hores en prevenció front la violència masclista, adaptat a l’àmbit de la vostra entitat. (NOMÉS ÀREA BARCELONA)

  > 00 Kofinanzierer
 • Unterstützend $ 1,089

  Mecenes Tamaia

  Per a institucions i entitats de caire social i transformador que vulguin recolzar la lluita contra la violència masclista. El vostre logo serà destacat en un apartat específic al nostre web i rebreu el nostre més sincer agraïment en nom de totes les dones beneficiades. A més, obteniu beneficis fiscals per la vostra donació!

  > 01 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Tamaia engega un nou grup d'escriptura terapèutica com a eina dins del procés de recuperació de dones que pateixen violència masclista

Bedarf Material Minimum Optimum
Enviament i producció de recompenses
Despeses d'enviament i producció d'algunes de les recompenses, quan no puguin ser entregades en mà.
$ 708
Material per al taller
Material per al taller (previst uns 10€/sessió).
$ 131
Despeses addicionals d'enviament i producció de recompenses
Despeses d'enviament i producció d'algunes de les recompenses, quan no puguin ser entregades en mà (cost previst si aconseguim l'objectiu òptim)
$ 653
Bedarf Infrastruktur Minimum Optimum
Comissió de gestió de la plataforma (mínim)
Despeses d'assessorament, difusió, manteniment de la plataforma, comissions bancàries, gestió de contractes i de certificats de donatiu (5% calculat sobre el mínim).
$ 762
Comissió de gestió de la plataforma (òptim)
Despeses d'assessorament, difusió, manteniment de la plataforma, comissions bancàries, gestió de contractes i de certificats de donatiu (5% calculat sobre l'òptim).
$ 545
Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Tallerista
Contractació d'una tallerista d'escriptura creativa i terapèutica per a la preparació i realització de 12 sessions (dues al mes) de 3 hores + 2 hores de preparació i reunions amb l'entitat per sessió. Total 60h x 50€/hora
$ 3,267
Terapeuta especialitzada (mínim)
Remuneració mínima d'una dona terapeuta i facilitadora de Tamaia per a la preparació i realització d'un primer taller intergrupal i l'acompanyament durant les dotze sessions de 3 hores amb la tallerista d'escriptura creativa.
$ 1,634
Comunicación y definición de la campaña
Costos de remuneració d'una persona encarregada d'estar al peu del canó abans i durant aquesta campanya de Goteo, per permetre que el nostre temps de dedicació a la tasca d'acompanyament a les dones no es vegi minvat.
$ 3,430
Impressió del llibre resultant del taller
Costos d'edició, maquetació i impremta del llibre resultant del nou taller, amb una tirada de 800 exemplars, en rústica amb coberta a tot color, interior blanc i negre.
$ 4,356
Ampliació de la tirada del nou llibre
Si assolim aquests diners, podrem fer una tirada més nombrosa (1.500 exemplars, per arribar a més gent!)
$ 1,851
Reedició del llibre del primer taller d'escriptura
Reedició de 120 exemplars de 'Ni príncipes ni perdices', la publicació dels resultats del primer taller d'escriptura que Tamaia va realitzar fa 10 anys, editat per Icària dins la col.lecció La mirada esférica, amb set històries de dones que diuen prou.
$ 849
Terapeutes facilitadores (òptim)
Remuneració d'una segona dona terapeuta i facilitadora de Tamaia.
$ 1,634
Coordinació (òptim)
Remuneració òptima per a la coordinació i desenvolupament del projecte durant un any.
$ 3,812
Gesamt $ 9,932 $ 23,631
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

A Tamaia engeguem un nou grup d'escriptura terapèutica i creativa per a dones que pateixen maltractament.

L’any 2004 un grup de dones de Tamaia va proposar fer un taller d’escriptura per denunciar sense paliatius la violència masclista a que havien estat sotmeses i per obrir noves finestres a la llum i a la confiança. Les animava la necessitat d’una revisió profunda sobre la pròpia vida, els patrons mentals, el sentit de l’amor i de la família i un llarg etcètera. Fruit d'aquest primer taller vam editar, junt amb Icària Editorial, el llibre 'Ni príncipes ni perdices. Set històries de dones que diuen prou', que recull els textos de totes les dones del grup.

Enguany a Tamaia volem ampliar l’experiència amb un nou grup i amb noves idees, oferint a les dones que pateixen una situació de violència una eina més per nodrir els seus processos de recuperació. El taller d’escriptura de Tamaia resulta terapèutic en dos sentits:

 • pel fet de ser grupal i basar-se en el compartir i el suport mutu,
 • pel fet d’usar una eina creativa, l’escriptura, per expressar, vehicular, organitzar i prendre consciència de les emocions i experiències viscudes.

Volem donar veu i generar un crit col.lectiu de totes aquelles dones a qui considerem HEROIES*. La seva i la nostra heroïcitat rau en perdre la por, trencar amb la vergonya i el silenci, reconèixer que necessitem ajut, confrontar-nos amb nosaltres mateixes, mostrar-nos vulnerables, sostenir-nos econòmicament i emocional, desenmascarar la violència i denunciar-la amb convicció.

I fer-ho juntes forma part del nostre tarannà. No volem fer-ho soles.

“Poc a poc vas obrint la teva bossa, recelosa. D’ella surten un dia unes fotos antigues que comparteixes. Un altre dia intercanvies impressions d’intimitat, sentiments ofegats, sense por al rebuig. I pas a pas vas recuperant la persona que vas deixar enrere: tu mateixa”.
(Brétema, cita extreta del llibre ‘Ni príncipes ni perdices’)

 • (Quan diem HEROIES no és un error tipogràfic: evitem intencionadament la paraula ‘heroïnes’ perquè sembla un diminutiu del masculí)

Hauptmerkmale

Com a mitjana, una dona necessita entre un i cinc anys per recuperar-se dels efectes de la violència masclista. Una singularitat del projecte de Tamaia és l’atenció de llarga durada per així garantir l’acompanyament que cadascuna requereixi. Aquest acompanyament es duu a terme a través de múltiples eines enfocades en la recuperació del dany sofert, la potenciació de les pròpies capacitats i la prevenció de la transmissió generacional de la violència. Aquestes eines són:

 • L’atenció telefònica especialitzada
 • El seguiment terapèutic individual
 • L’orientació en l’exercici de la marentalitat
 • La creació d’espais grupals de suport psicosocial

El taller que necessitem finançar serà un d’aquests espais grupals i es desenvoluparà durant el 2018 en un plaç de sis mesos, amb la facilitació d’una dona especialitzada en escriptura terapèutica i una dona terapeuta de l’equip de Tamaia. Cada sessió de les 12 previstes tindrà una durada de 3 hores i es realitzarà dos cops al mes.

Els nostres objectius amb aquest grup són:

 • Augmentar les possibilitats de sortir d’una situació de maltractament
 • Ampliar el número de dones en procés de recuperació mitjançant un nou grup
 • Donar veu a dones que considerem HEROIES
 • Oferir una altra eina per enfrontar la violència, de caràcter terapèutic des de dues vessants: pel que té de sanadora l’escriptura de la pròpia experiència, i pel fet de ser un taller grupal, on les dones se senten acompanyades en un espai còmode on compartir i rebre el suport d’altres dones en la mateixa situació, així com d’expertes en escriptura i de les terapeutes de Tamaia.

Un altre gran objectiu és l’edició final d’un llibre que recopil.li els textos elaborats, però això només serà possible si arribem a l’objectiu òptim del Goteo. L’edició del llibre persegueix altres objectius complementaris:

 • Generar major consciència i sensibilitzar la societat envers la situació que viu una dona maltractada
 • Desmitificar el fet de la violència
 • Visibilitzar els processos de recuperació
 • Ajudar a prevenir la violència dins la societat a través de la sensibilització i el coneixement de les realitats de les dones maltractades
 • Posar a disposició d’altres dones, no participants al grup, eines per lluitar contra la seva situació.

A través del taller d’escriptura de Tamaia, en paraules de Rosa Regàs (prologuista del llibre de la primera edició del taller), “cada dona ha de capbussar-se dins la seva pròpia memòria i intentar explicar per escrit el que li va ocórrer i com, i quina va ser la seva reacció. El coneixement dels fets i de la nostra situació davant d’ells és potser una de les formes més ràpides d’iniciar el camí de la recuperació i la forma més certera de conèixer les nostres debilitats i la nostra fortalesa. I podem dir el mateix de la societat: com més sapiguem tots i totes d’aquesta horrible lacra més col.laborarem a denunciar-la i a erradicar-la”.

Els objectius concrets del Goteo es centren en cobrir els costos de:

 • Coordinació del projecte
 • Remuneració d’una persona experta en escriptura creativa terapèutica
 • Remuneració d’una terapeuta especialitzada de Tamaia, idealment dues.
 • Remuneració d'una persona encarregada del disseny i la comunicació d’aquesta campanya de Goteo, per permetre que el nostre temps de dedicació a la tasca d'acompanyament a les dones no es vegi minvat.
 • Costos de l’espai i el material necessaris.
 • Enviament i producció d'algunes de les recompenses, quan no puguin ser entregades en mà.
 • Gestions realitzades per la plataforma Goteo: assessorament, difusió, manteniment de la plataforma, comissions bancàries, gestió de contractes i de certificats de donatiu.

En cas d’arribar a l’objectiu òptim, cobririem també despeses de:

 • Remunerar a dues terapeutes especialitzades en lloc d’una.
 • Ampliar la dedicació per coordinació.
 • Imprimir 800 exemplars del llibre resultant del taller, en rústica amb portada a tot color i interior blanc i negre.
 • Reeditar 120 exemplars de ‘Ni príncipes ni perdices’

Tots els costos estan calculats procurant dignificar la feina de les dones implicades.

maquinaescribir.gif

Warum das wichtig ist

Quants gestos de micromasclisme has patit o han patit dones del teu voltant durant el darrer mes? Et consideres una heroia de la teva vida? Consideres que la teva dona, mare, veïna, amiga és una heroia? Creus que la vulnerabilitat, la sororitat o l’empatia són les fortaleses de tota dona?

A Tamaia no només volem acompanyar i facilitar processos de recuperació, sinó donar veu a totes les HEROIES de cada dia i, a través de les seves veus, mirar de canviar la realitat, individual i social, íntima i, necessàriament, compartida, de la violència masclista.

“El maltractament i la violència de gènere, una lacra de la nostra societat que ens hauria d’esgarrifar molt més i dur-nos a col.laborar amb aquelles qui intenten paliar les seves conseqüències, no només afecta la part física i la psíquica de la persona maltractada i ultratjada, sinó que penetra molt més endins a la seva consciència i personalitat, despullant-la de tots els elements que podrien ajudar-la a fer-li front”
(Rosa Regàs al pròleg de Ni príncipes ni perdices)

Necessitem el teu suport si entens, com nosaltres, que les nostres petites heroïcitats ens fan fortes mentre estiguem juntes. Si tu ens dónes suport, nosaltres et donem suport, a tu i a milers de dones que necessiten no estar soles enfront de la violència masclista.

la-for-1.jpg

Team und Erfahrung

Tamaia som una cooperativa de i per a les dones. Enguany complim 25 anys donant suport a les dones que demanen ajut per sortir de l’engranatge de la violència. La seva recuperació és el nostre objectiu primordial i ho fem ajudant-les a iniciar un procés d’identificació i curació del dany acompanyant-les, de forma singular i respectuosa, mentre transiten en aquest camí de llibertat. Treballem per oferir la possibilitat real a les Dones de construir una nova vida sense violència després que hagin aconseguit incorporar la consciència de l’abús viscut. Aquest és el nostre programa prioritari: el Programa d’atenció a dones maltractades.

Paral·lelament a l’atenció terapèutica a les dones, hem desenvolupat dos programes de formació, prevenció i sensibilització per aportar el nostre coneixement en el camí de l’eradicació de la violència en el nostre context cultural:

 • Programa de Prevenció i Participació Social i Comunitària
 • Programa de Formació i Recerca

L’equip de Tamaia el conformem quatre sòcies cooperativistes i una dona més contractada.

A dia d’avui podem dir que Tamaia és una de les entitats referent en el procés d’empoderament de les dones a Catalunya. Fer 25 anys en aquesta tasca és també una heroïcitat perquè a moments hem hagut de sostenir l’equip i continuar treballant fins i tot sense cobrar, sense el suport de les institucions, vencent la toxicitat de la pròpia violència a prop, lidiant amb la frustració, havent de justificar-nos contínuament… el no defallir és una altra de les nostres heroïcitats.

http://tamaia.org/

equiptamaia.jpg

Gesellschaftliches Engagement

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.