1 d'octubre: Litigis per vulneracions de Drets Humans. Saidavi - Irídia

Header image
Video ansehen
Fertiggestellt am 20 / 03 / 2018
Gefördert!
Empfangen
£ 26,801
Minimum
£ 12,642
Optimum
£ 25,284
847 Kofinanzierer
 • Unterstützend £ 8

  Agraïment

  Agraïment al web per col·laborar amb el treball col·lectiu de veritat i justícia pels casos de l'1 d'octubre a Barcelona.

  > 226 Kofinanzierer
 • Unterstützend £ 25

  Agraïment i Informe SAIDAVI 2017 en paper

  Agraïment al web per col·laborar amb el treball col·lectiu de veritat i justícia dels casos de l'1 d'octubre a Barcelona i entrega d'un informe escrit sobre vulneracions de drets humans a Catalunya durant el 2017 del SAIDAVI.

  > 208 Kofinanzierer
 • Unterstützend £ 42

  Formació: Quins drets tenim en el context de reunió i manifestació? Aspectes jurídics i psicosocials

  Taller de 4 hores en què oferirem eines a persones, col·lectius i entitats per afrontar situacions eventuals de vulneracions de drets que es puguin donar en el marc del context de reunió, acció o manifestació. Com afrontar aspectes jurídics i psicosocials.

  > 84 Kofinanzierer
 • Unterstützend £ 84

  Formació: El litigi estratègic com eina de transformació social

  Formació teòric-pràctica de 8 hores dirigida a persones, col·lectius i entitats per entendre què és un litigi estratègic, com es planteja en l'àmbit jurídic, comunicatiu i d'incidència política i social.

  > 33 Kofinanzierer
 • Unterstützend £ 169

  Assessorament estratègic a entitats i col·lectius per denunciar vulneracions de drets humans

  Assessorament, amb el nostre equip jurídic i estratègic, per abordar un procés de denúncia de vulneració de drets humans, en el plantejament d'una campanya d'incidència o sensibilització.

  > 08 Kofinanzierer

Über dieses Projekt

Servei gratuït d'Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional (SAIDAVI)

Bedarf Aufgabe Minimum Optimum
Representació legal en els litigis de l'1 d'octubre
Hem assumit la representació gratuïta de 10 persones ferides l'1 d'octubre en clau de litigi representatiu, i el treball ens ha desbordat tant a nivell humà com econòmic. Necessitem suport per fer-ho possible.
£ 8,428
Recolzament psicosocial a les persones afectades per l'1 d'octubre
Acompanyament psicosocial individualitzat a les persones que representem en el marc dels processos oberts de l'1 d'octubre.
£ 4,214
Treball comunicatiu en relació als litigis de l'1 d'octubre
Desenvolupament de l'estratègia comunicativa relacionada amb els litigis estratègics de l'1 d'octubre.
£ 3,371
Campanya estatal contra les pilotes de goma
Desenvolupament de la campanya d'incidència política i comunicativa contra les pilotes de goma a nivell estatal.
£ 2,528
Investigació audiovisual dels fets ocorreguts l'1 d'octubre per presentar proves davant el jutjat
Des de l'1 d'octubre hi ha un equip de persones que està treballant en la identificació dels agents policials i comandaments presumptament responsables de les vulneracions de drets viscuts durant la jornada.
£ 2,528
Bedarf Infrastruktur Minimum Optimum
Recolzament administratiu al treball realitzat des del SAIDAVI
Tasques administratives relacionades amb el projecte del SAIDAVI pel treball desenvolupat com a conseqüència dels litigis de l'1 d'octubre.
£ 3,371
Bedarf Material Minimum Optimum
Impressions dels informes del treball desenvolupat pel SAIDAVI durant el 2017
Necessitem una suma addicional de diners per poder realitzar més impressions del nostre informe anual de drets humans per realitzar tasques d'incidència política i social.
£ 843
Gesamt £ 12,642 £ 25,284
Erforderlich
zusätzlich

Allgemeine Informationen

El passat 1 d’octubre, amb la xarxa #SomDefensores, vam donar resposta a la violència i repressió de l’Estat, observant, recollint i acompanyant casos de violència policial a Barcelona. Partíem de l’experiència del SAIDAVI, el nostre Servei d’Atenció i Denúncia davant casos de Violència Institucional, amb el qual oferim assistència jurídica i psicosocial gratuïta.

Els darrers mesos, hem estat monitoritzant i sistematitzant la informació, i acompanyant a les persones afectades. Ara, estem treballant en deu casos de violència policial de l’1 d’octubre a Barcelona, amb l’objectiu d’obrir un procés de justícia i reparació social.

Amb aquesta campanya us demanem suport per tirar endavant amb aquest casos representatius, amb els quals volem protegir els drets de totes i acompanyar a nivell psicosocial a les afectades.

Hauptmerkmale

Estem portant 10 casos representatius pels fets ocorreguts l'1 d'octubre a cinc escoles de Barcelona: l'Escola Ramón Llull, l'Escola Mediterrània, l'IES Pau Claris, el CEIP Els Horts i l'Escola de la Prosperitat. Les advocades d'Irídia estan actuant com a acusació particular, oferint assistència gratuïta a les afectades. Les causes es dirigeixen contra els agents de la Policia Nacional, per delicte contra la integritat moral i de lesions. L'1 d'octubre vam detectar un modus operandi similar que buscava generar el pànic entre les persones. És per això que també hem sol·licitat la identificació dels responsables polítics i policials que van donar les ordres de les operacions de l'1 d'octubre.

Un dels casos que portem és el de Roger Español, qui ha perdut la visió de l'ull dret per l’impacte d’una pilota de goma per part de la Policia Nacional. Amb el seu litigi, volem estendre el debat sobre aquest projectil altament perillós arreu de l’Estat per tal d' eradicar-ne l’ús. Perquè no volem més ferides per pilotes de goma, ni a Catalunya ni a enlloc.

Amb la tasca de monitoreig i recopilació d'informació, hem comprobat que l'actuació policial de l'1 d'octubre va estar perfectament pensada i coordinada per estendre el pànic entre les persones que van anar als centres de votació, i hem pogut identificar a part dels agents implicats en terreny. Però un dels principals problemes amb què ens trobem en el nostre treball d'investigació per presentar proves davant un jutge és, precisament, amb la identificació dels agents. És per això que també volem exigir que tots els agents policials portin el número d'indentificació TIP visible pel davant i pel darrere.

Amb la representació d'aquests casos volem obrir un procés de veritat, reparació i justícia col·lectives.

L'equip d'advocades està format per Anaïs Franquesa, Andrés García Berrio, Carla Vall, Sònia Olivella, Marta Bolinches i Marta Valldaura.

goteo--4.jpg

Warum das wichtig ist

El SAIDAVI va néixer de la necessitat de donar una resposta integral davant situacions de violència institucional des d'una perspectiva de drets humans que uneix la mirada psicosocial amb la legal i comunicativa. Aquest servei, amb el qual hem donat resposta a la repressió viscuda durant l'1 d'octubre, està pensat per a totes aquelles persones que visquin o hagin viscut una situació de vulneracions de drets ja sigui en una detenció, durant l'exercici del dret a manifestació, en l'espai públic, a la presó.

Ens dirigim al conjunt de la comunitat, perquè entenem que ens calen eines independents i rigoroses per fer front a la violència institucional, i perquè tenim la voluntat de transformar el present, recuperant i dibuixant la memòria col·lectiva.

2017.10.01-1oct-262-bruaguilo--1.jpg

Team und Erfahrung

Som un Centre de Defensa de Drets Humans civils i polítics que va néixer a Catalunya ara farà dos anys. Apostem per combinar la intervenció directa en situacions de vulneracions de drets amb processos d'incidència política i social, amb l'objectiu de promoure canvis en les polítiques públiques. Oferim assistència jurídica i psicosocial a les persones afectades, amb la voluntat de generar processos d'apoderament i reparació, tenint en compte el seu cercle afectiu en tot moment. En els casos en què la persona afectada està d'acord, convertim els processos en litigis estratègics amb l'objectiu d'elevar els estàndards de protecció dels Drets Humans, des d'una perspectiva crítica i amb voluntat transformadora. Treballem des de l'afectivitat i per a la no discriminació des de l'àmbit de la justícia de gènere.

23561789-1950693281920954-2002671604130469444-n.jp

Gesellschaftliches Engagement

Sustainable Development Goals

 • Good Health and Well-Being

  Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.