•   We use own and third party cookies to improve your user experience and our services, analyzing users' browsing in our website. If you continue browsing, we will consider that you consent to its use. You can get further information in our Cookies Policy
  •   You have to sign in to interact with the Goteo community

El crowdfunding com a eina educativa

Von: Mónica Cuende 21 | 02 | 2017 Calls, Educación, matchfunding


Desenvolupar una idea i transmetre-la a un text o mitjançant un vídeo, organitzar un pla de comunicació per a la seva difusió, crear un pressupost o utilitzar llicències lliures són aprenentatge que el crowdfunding ensenya. Això afirmen els mestres dels alumnes d’ESO que varen presentar els seus projectes d’innovació Go Drone, EyeCopter, Incubegg o Kugo a microfinançament a la plataforma Goteo.org.

 

I si fossin els professors els qui pressentin els seus projectes a crowdfunding, pot ser animats per les necessitats dels seus alumnes, pot ser per a desenvolupar allò que no poden implementar a classe per la mancança de recursos, metodologies, processos o eines. ¿Què aprendríem de les seves experiències?

 

La Fundación Goteo en aliança amb la Fundació Bofill llança la Convocatòria de matchfunding Fem Educació, ‘un espai per al micromecenatge de projectes innovadora i  emprenedors enfocats en l’àmbit de l’Educació’, que es presenta el dijous 23 de febrer, de 18:00h a 20:15h, a l'Escola dels Encants.

 

¿Quin tipus de projectes? Aquells en fase de desenvolupament que busquen recursos per ser implementats de forma pilot i que ofereixin les seves metodologies i models oberts a la comunitat educativa; iniciatives dirigides a sistematitzar processos i models reeixits ja provats anteriorment perquè puguin créixer i ser replicats en altres centres educatius; i iniciatives de models innovadors desenvolupats en altres països per ser desenvolupats localment.

 

La plataforma Goteo.org, va néixer fa més de 5 anys com a solució tecnològica i metodològica per finançar i donar visibilitat a totes aquelles iniciatives basades a compartir coneixement, informació, arxius, metodologies, programari, dades, recursos...; germen de l'economia col·laborativa que encara estava forjant. Aquesta ha estat la raó de ser i la motivació principal fins al moment de Degoteig, característica que encara avui dia segueix fent-la única respecte a la resta de plataformes de crowdfunding del món. La missió original ha estat aplicada a multitud d'àmbits i tipus de projectes, no obstant això en aquesta Convocatòria de matchfunding i en col·laboració amb la Fundació Bofill, troba l'espai idoni, còmode i natural per desenvolupar-se i expandir-se: l'Educació.

Kommentare

Zu diesem Eintrag gibt es keine Kommentare

Projekte